неділю, 23 січня 2011 р.

Публікація задачок

В авторів і, особливо, майбутніх авторів сайту, не рідко виникають питання щодо публікування власних задачок. У цьому пості спробую відповісти на них.
Отже, для публікування нової задачі слід натиснути на напис "Нова публікація" у верхньому правому кутку вікна. Після цього з'явиться вікно редагування замітки:

Мінімум, що потрібно зробити автору, це
1) ввести ТЕКСТ загадки у великому білому полі, 
2) додати НАЗВУ у меншому полі над ним, 
3) натиснути велику помаранчеву кнопку внизу. 

Більш просунуті автори можуть ще попрацювати над самим виглядом тексту: змінити шрифт, розмір, колір, вирівнювання, завантажити малюнки як зі свого комп'ютера, так і десь з інтернету. Це все показано на малюнку вище.
Не рідко трапляється, що після публікації є необхідність у редагуванні статті. Наприклад, помітили якусь помилку або хочете в заголовок вписати ім'я переможця. Тоді під текстом загадки праворуч від посилання на коментарі натисніть на невеликий жовтий олівець:

Після цього знову з'явиться вікно редагування замітки, яке було зображене вище, де ви зможете зробити те, що вам потрібно. Зверніть увагу: значок жовтого олівця присутній лише під тими задачками, автором яких ви є. Таким чином інші автори не зможуть вам нічого зіпсувати, як і ви їм :-)
Основні моменти я розповів. Якщо виникатимуть питання, пишіть у коментарях до цього посту і я внесу необхідні пояснення у текст замітки.
Приємного написання!

Одна гривня (Lubomir+1)

Як відомо, грошові купюри з часом змінюються. Не є виключенням і гривня. Більші номінали змінювалися менше разів, менші - більше. Серед усіх наявних лідером є Одна Гривня, яка з 1996 року вже має п'ять версій. Але якщо в інших номіналах модифіковувався лише дизайн, то тут зазнав змін сам об'єкт.

ЗАПИТАННЯ: Що зображено на звороті Однієї Гривні зараз і що було на її ранніх зразках? Бал зараховується лише за обидві відповіді!

Транспортна (Selena+1)

От ще одна транспортна загадка з розряду дитячих. Мабуть це буде підказкою, але скажу, що цю задачку легко розвязують дітки з дитячого садка.

Маршрутка - 4
Тролейбус - 4
Автобус - 5
Трамвай - 5
Таксі - 1
Поїзд - 2
Літак - 1
Пароплав - 6
Ракета - 4

Вертоліт - ?

Чоловіча

У цій задачі пропоную аж три загадки, бо якось шкода давати по балу за кожну з них ;-)
Хто першим дасть правильні відповіді на всі 3 загадки, отримає 1 бал. Якщо відповість першим на якусь одну з них - 0.3, на дві - 0.6.
Отже, загадки:


1. Яка жінка сама знімає з чоловіка навіть ту одіж, якої він ніколи не знімав?
2. На яку жінку не тратять ні вроди, ні сили, ні розмуму, ні слави, ні грошей, аби зробити своєю?
3. В якій жінці схована найбільша загадка, пізнавши яку, чоловік не стане дивитися услід іншим, а лишиться вірним їй назавжди?