четвер, 3 лютого 2011 р.

Сірникова (Jane+1)

Ще не було в нас задач з сірниками, тому пропоную одну для розминки :-)
Отже, як з шести сірників можна скласти чотири однакові рівносторонні трикутники?

Туристична (Selena+1)

Троє туристів мандрували горами і на одному роздоріжжі не змогли дійти згоди, якою з трьох доріг піти далі. Зрештою, кожен лишився на своїй думці, тому вирішили поділити речі порівну і пройти наступну ділянку окремо. Все вийшло добре, от тільки з балонами для газового пальника виникла трудність: 4 були ще не початі, 4 наполовину використані і 4 порожні.

ЗАПИТАННЯ: Як розділити балони так, щоб всі отримали однакову кількість газу і число балонів?

Гід по сайту

Сторінка сайту VEPALKA складається з двох основних частин: широкої лівої та вузької правої. 
У лівій містяться тексти опублікованих задачок (зазвичай білого кольору) та статті з корисною інформацією від адміністратора (жовтого кольору). Користувачі сайту можуть залишати коментарі до кожної статті чи задачки, натиснувши внизу блоку статті на напис "коментарі"
Права частина сайту призначена для зручностей користування ресурсом і поділяється на кілька блоків: 
КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ Тут користувач знайде відповідь на питання, що таке VEPALKA, може ознайомитися з правилами гри, переглянути досягнення учасників та статистику сайту, отримати консультацію з написання задачок та іншу корисну інформацію. 
РЕЙТИНГИ ЗА МІСЯЦЯМИ Тут розміщено список посилань на результати гри по кожному місяцю. Наведено всі місячні рейтинги та статистичну інформацію для кожного часового проміжку: кількість загаданих, розгаданих задачок, розподіл тематики, коментування, число і країни відвідувачів та інше.
БАЖАЄШ ДОЛУЧИТИСЯ ДО ГРИ? Панель реєстраці користувачів гри. Після реєстрації ви отримаєте максимум прав і зможете публіквати власні задачки, коментувати інших і заробляти бали, просуваючись у рейтингу учасників. Реєстрація надзвичайно проста: Вам необхідно лише ввести е-мейл, на який протягом доби буде надіслано запрошення, в якому Ви створите собі логін та пароль для входу на сайт.
СТАТИСТИКА Відображає, скільки користувачів і з яких країн вже відвідало наш сайт. Клацнувши на прапорці, можна потрапити на сторінку з більш детальною інформацією: статистика по дням, графіки, карта та ін. 
VEPALKA У РЕЙТИНГУ УКРАЇНОМОВНИХ БЛОГІВ Перехід на сайт зі списками найбільш відвідуваних україномовних блогів. У ваших силах, щоб Вепалка там не пасла задніх ;-)
ПОГОДУЙ СВОЮ ВЕПАЛКУ! Це зона релаксації. Коли втомилися від задачок, можете погодувати рибок :-) 
СТАТУСИ ЗАДАЧОК Тут містяться посилання на загадки якогось певного статусу: найбільш обговорювані (мають 10 або більше коментарів), нерозгадані (на які ще не було дано правильної відповіді). Клацнувши на відповідний статус, у лівій частині сайту побачите лише загадки цього статусу. Для відновлення списку всіх задачок, просто клацніть на ім'я сайту вгорі. 
ТЕМАТИКА Цей розділ дає змогу відфільтрувати статті і залишити у лівому полі лише задачки певної тематики: всяка всячина, географія, дитячі, ерудиція, загадки, логіка, математика, тренспорт, хімія, ілюстровані, історія. Відновити повний список можна клацнувши на ім'я сайту вгорі. 
АКТИВНІ АВТОРИ Наведено перелік авторів, які коли-небудь публікували задачки. Клацнувши на будь-кого з них, у лівій частині отримаєте лише задачки відповідного автора. Для відновлення списку всіх задачок, просто клацніть на ім'я сайту вгорі. 
ОСТАННІ КОМЕНТАРІ Показує перелік останніх коментарів, залишених користувачами сайту. Клацнувши на будь-який з них, можна потрапити одразу на відповідну задачку з розгорнутим списком усіх коментарів, які були дані на неї. 
АРХІВ БЛОГУ Наводить список статей, згрупований по дням, місяцям та рокам. Клацнувши рік, отримаєте список місяців, коли були публікації Клацнувши на місяць - перелік днів з публікаціями. Клацнувши на день - список імен задачок, опублікованих цього дня. 
ПРИХИЛЬНИКИ Якщо вам дуже подобається наш сайт, можете клацнути на кнопку "стати прихильником" і ваша іконка зявиться у цьому блоці :-) 
УЧАСНИКИ Тут показано імена всіх користувачів, які беруть участь у грі. Клацнувши на будь-яке, можна потрапити на сторінку профілю користувача Google, де буде міститися більш детальна інформація про людину, а також перелік інших блогів, у яких вона бере участь.