середу, 2 лютого 2011 р.

Хрупкая ноша (Володимир +1)

Женщина несла для продажи корзину яиц. Встретившийся прохожий по неосторожности так толкнул её, что корзина упала на з емлю и все яйца разбились. Прохожий захотел уплатить женщине за стоимость разбитых яиц, но она не помнила, сколько яиц было в корзине. "Я знаю только, что когда я перекладывала яйца по 2, то осталось одно яйцо. Точно так же всегда оставалось по одному яйцу, когда я перекладывала их по 3, по 4, по 5 и по 6. Когда же я перекладывала их по семь, то не оставалось ни одного яйца". --Сказала торговка. Сколько же яиц несла женщина на продажу?

Відгадай що це? (Victor+1)

Здогадайтеся, що зображено на цьому малюнку.

Про гномів (Jane+1)

За повірями підземні копальні охороняють різні міфічні істоти. В Польщі це Скарбник, у Німеччині - Кобольд. А як звати їхнього українського "колегу"?

Котра година (Selena+1)

Зет був великим диваком. Навіть на банальні питання він міг дати абсолютно неочікувану і, водночас, правильну відповідь.
Якось його запитали, котра година.
- Це дуже просто визначити! - глянув він на свій годинник. - Додайте чверть часу, що пройшов з півночі до цього моменту і половину часу, що залишився до наступної півночі - і отримаєте поточний час!

ЗАПИТАННЯ: Котра година?

Залізничні рекорди

Для локомотивів цього типу енергетичної установки на сьогодні актуальним залишається рекорд 90-х. Щоправда, він не був зареєстрований у "Книзі рекордів Гіннеса", де вказано значення на 33 одиниці менше з датою на 6 років раніше.

ЗАПИТАННЯ: Що це за локомотиви і які значення їхніх рекордів?

Загадковий сніданок цариці (Victor+1)

Давним-давно цариця Клеопатра виграла оригінальне парі. Воно полягало в тому, що вона з'їла найдорожчий у своєму житті сніданок. Що ж з'їла вигадлива цариця?