пʼятницю, 4 лютого 2011 р.

Братья и ишаки (Victor+1)

Жил-был один старик, и было у него трое сыновей. И вот распорядился он, чтобы после его смерти сыновья поделили принадлежащих ему ишаков так, чтобы старший взял половину всех ишаков, средний -- треть, а младший -- девятую часть всех ишаков. Старик умер и оставил в наследство 17 ишаков. Сыновья начали делёж, и тут оказалось, что 17 не делится ни на два, ни на три, ни на девять. В недоумении, как им быть, братья пригласили мудреца. Тот притрусил в гости на своём стареньком ишачке ("Ишаки, говорите? -- Усмехнулся в бороду) и все разделил в точности по завещанию. Как он это сделал?

Перейменування міст (Selena+1)

У перші десятиліття радянської влади активно йшла боротьба проти пережитків царських часів. Не обійшла вона стороною і старі назви міст. Так Єлизаветград став Кіровоградом, Катеринослав - Дніпропетровськом, Олександрівськ - Запоріжжям. А чому не було перейменовано Миколаїв?

Некрихка ноша (Selena+1)

Жіночка після прикрого випадку з яйцями вирішила переключитися на більш міцну продукцію і вийшла на ринок з ящиком яблук. Покупці не змусили довго чекати. Перший же чоловік купив половину всіх яблук ще й пів'яблука надодачу. Другий виявився дещо скромніший і придбав вже половину від того, що лишилося, плюс пів'яблука. Третій мав ще менші достатки, тому задовольнився половиною залишку і пів'яблуком. У такому дусі дійшла черга до шостого покупця, який також купив половину всіх яблук і ще пів'яблука. І тут дивовижним чином виявилося, що вся продукція розпродана!

ЗАПИТАННЯ: Скільки всього було яблук, якщо всі продані фрукти були цілими?

Неможливе можливо? (Selena+1)

Чи можна зробити мило із свічки? Якщо так, то яким чином?