вівторок, 11 січня 2011 р.

Про силу дружби (Selena+1)

Жили собі п’ять подружок: блондинка, брюнетка, шатенка, русява і наголо брита. І кожна вважала себе унікальною і, звісно, найкращою. Якось захотілося їм похизуватися унікальністю своїх домашніх тваринок і вони вирішили зібратися в одному з кафе. Кожна замовила собі унікальний напій, вони сіли рядочком і подоставали своїх улюбленців. Зустріч пройшла у мирі і злагоді, от тільки її зіпсувала карета швидкої допомоги, яка приїхала і забрала одну з подружок зі зламаним ребром.

ЗАПИТАННЯ: По травмі отримала кожна з подружок, але кому зламали ребро?

Для допомоги от є свідчення очевидців (усі достовірні, таке теж буває):
1.Русявка прийшла у шльопанцях.
2. Наголо бриту вкусили.
3. Шатенка замовила джин-тонік.
4. Дівчина на шпильках сиділа ліворуч від дівчини в кросівках.
5. Блондинка пила сік.
6. Дівчині з котом зламали ніготь.
7. Та, що сиділа посередині, пила ром-колу.
8. Босонога принесла хом’ячка.
9. Брюнетка сиділа крайня зліва.
10. Дівчина з удавом сиділа біля тієї, якій поставили синяк.
11. Та, якій пошкрябали щоку, сиділа біля дівчини з хом’ячком.
12. Дівчина з шиншилою пила молоко.
13. Брюнетка сиділа біля дівчини в босоніжках.
14. Блондинка принесла мишку.
15. Дівчина з удавом сиділа біля тієї, що цмулила пиво.

Бал зарахується не за правильну відповідь, а за хід міркувань, які до неї приводять.

14 коментарів:

  1. кривизна моих рук возмутительна, 3 подхода и 3 раза один и тот же вариант: или брюнетка или (русява) блин переведите на русский- я ужо вскипел

    ВідповістиВидалити
  2. Ув. Victor Polyanko, если я достаточно внимательно все прочитал, то в условии задачи отсутствуют данные об одном из предметов обуви наших подружек. Возможно Вами упущено одно из свидетельств очевидцев, вследствие чего ув. Fess не может решить задачу.

    ВідповістиВидалити
  3. Ага, актуальное замечание про руки. Написала ответ в блокноте, а теперь вставить его сюда не могу. :( Так что завтра Витек вставлять будет, сейчас спит уже.
    Кстати, комменты посмотрела только что, удивлена лапидарностью, но вскипать не советую.

    ВідповістиВидалити
  4. Lokki правий, я коли переписував задачу, в 13 умові замість "босоніжок" написав "босі ноги". Тепер вже виправив.

    ВідповістиВидалити
  5. Брюнетка сиділа крайня зліва, праворуч від неї сиділа дівчина в босоніжках (тобто однозначно не русява). Брюнетка, відповідно, є босоногою, позаяк за умовою не можна розділити шпильки і кросівки (гіпотетична послідовність 3-4 або 4-5).Значить брюнетка є босоногою власницею хомячка. Це зумовлює наступне: дівчину біля неї подряпали (пошкрябана щока), тобто це точно не лиса (її вкусили), і не русява (вона в шльопках). Залишаються блондинка і шатенка.
    Русява у шльопанцях ніяк не може бути №4, позаяк розібє послідовність "шпильки зліва, кросівки справа", а №5 не може бути через відсутність чіткої вказівки на напій в той час як блондинка і шатенка мають напої.Якщо припустити, що в русявої молоко і шиншила, у конфлікт вступають місцезнаходження пива і кота, який тягне за собою факт зламаного нігтя і т.ч.не може належати лисій і №2, якому пошкрябали щоку. Таким чином,в центрі сидить русявка у шльопанцях і пє свою ром-колу.
    Отже, вималювалась послідовність взуття: боса, босоніжки, шльопки, шпильки, кросівки.
    Єдина вільна вакансія на молоко і шиншилу--це лиса дівчина, бо блондинка і шатенка пють сік і джин-тонік, русява пє ром-колу.Пиво може пити лише босонога власниця хомячка, тобто брюнетка. Отже, саме сусідка брюнетки тримає удава. З цього витікає незаперечний факт, що №2- не блондинка з мишкою, і не лиса дівчина (бо її вкусили, а тут у нас сидить пошкрябанощока). Отже, це шатенка.
    Дивимося послідовність тварин: хомячок, удав,...,мишка, шиншила (останні дві можуть бути в іншій послідовності). Залишається кіт і зламаний ніготь, які отримує №3, тобто русява.
    Послідовність напоїв: ..., джин-тонік, ром-кола, сік, молоко (2 ост.взаємозамінні). залишається пиво, яке дістається брюнетці і відповідає умові з удавом.
    Поряд із шатенкою має сидіти дівчина із синцем, але ж русявці справа зламали ніготь. Отже, це брюнетка.
    Т.Ч.: №1- брюнетка із пивом, хомячком, вона боса і отримала синець. №2-шатенка із джин-тоніком, удавом, у босоніжках, і з пошкрябаною щокою. №3- русява із ром-колою, котом, у шльопках і зламаним нігтем. №4- блондинка із соком і мишкою, взута у модельне взуття на шпильках. №5- лиса дівчина із молоком, шиншилою, у кросівках, і своїм укусом. Отже, саме блондинка має невідому травму. Тобто дуже навіть відому в результаті--саме цій дівчині зламали ребро.
    Отже, нещасним власником поламаного ребра стало блондинко :)

    ВідповістиВидалити
  6. Предлагаю снять задачу в связи с техническими неполадками: Victor Polyanko сказав...

    Lokki правий, я коли переписував задачу, в 13 умові замість "босоніжок" написав "босі ноги". Тепер вже виправив.
    12 січня 2011 р. 09:14

    ВідповістиВидалити
  7. Ну чому ж? Власне я при розвязуванні цієї задачі вклався у півгодини. З моменту виправлення до першої наступної відповіді пройшло більше пяти годин - цього достатньо, щоб розвязати задачу будь-кому.

    ВідповістиВидалити
  8. Витёк, в данном случае считаю пострадавшим Фесса, поскольку обрати внимание на время, когда Фесс выложил комент, о том, что не может решить задачу и когда комент выложила Лена.

    ВідповістиВидалити
  9. Насправді винен я, так як, викладаючи задачу, сам не перевірив її правильність. Буде тепер рекомендація до авторів: пробувати розвязувати свої задачі перед публікацією.

    ВідповістиВидалити
  10. Так дело ж не в том кто виноват, мы ж не пытаемся кого то наказать...

    ВідповістиВидалити
  11. Lokki, ти так сперечаєшся, ніби за цю задачу вже хтось отримав бали. Задача доволі складна і, поки не настав час, кожен може викласти свої міркування стосовно неї.
    Крім того, я ж в попередньому пості написав рекомендацію і після цього вставив це як одне з правил у "статут". Помилки є для того, щоб на них вчитися. Тема вичерпана?

    ВідповістиВидалити
  12. Selena сказав...
    Якщо припустити, що в русявої молоко і шиншила, у конфлікт вступають місцезнаходження пива і кота, який тягне за собою факт зламаного нігтя і т.ч.не може належати лисій і №2, якому пошкрябали щоку.

    Я тащусь:)

    ВідповістиВидалити
  13. Ув. Victor Polyanko, в данном случае я выступал скорее за принцип чем за интерес (чей либо). Так как до того как был объявлен победитель, офицально еще никто не пострадал...вот. А теперь, это может быть только делом "Потенциального пострадавшего" vs ув. Selena (Победитель). Мне лично в данной задаче нечего ловить.

    ВідповістиВидалити
  14. Добре, а як тобі такий варіант: 11 січня я виклав задачу, в якій згодом виявилася помилка. Я її знімаю (з технічних причин), а 12 о 9 годині ранку виставляю нову задачу, яка є суть та сама, але без помилки. Так би претензій не було? Чи її слід би було трошки видозмінити, перейменувати тваринок, наприклад, або збільшити травматичність?

    ВідповістиВидалити